Συμβουλές

7 συνηθισμένα λάθη στην ασφάλιση κατοικίας, εμπόδιο στη σωστή αποζημίωση

Είναι αλήθεια ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορεί να είναι πολλές φορές περίπλοκα για τον απλό κόσμο. Είναι όμως την ίδια στιγμή και η βάση στην οποία η ασφαλιστική μας εταιρεία θα βασιστεί για να μας αποζημιώσει και είναι καλό, να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για ενημερωνόμαστε καλύτερα. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 7 συνηθισμένα λάθη που γίνονται από τους ασφαλισμένους και αποτελούν εμπόδιο για την σωστή τους αποζημίωση.

 • Παράληψη να διαβάσουμε το συμβόλαιο μας Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να διαβάζουμε το συμβόλαιο μας. Όση εμπιστοσύνη κι αν έχουμε στην ασφαλιστική μας εταιρεία ή στον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο να διαβάσουμε το συμβόλαιο μας. Δίνουμε σημασία στις καλύψεις αλλά και στις εξαιρέσεις, συγκεκριμένες και γενικές, έτσι ώστε να έχουμε μία σωστή αντίληψη για το τι θα μας καλύψει η εταιρεία μας σε περίπτωση ζημιάς.
 • Να μην έχουμε τη σωστή κάλυψη Ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουν οι ασφαλισμένοι, είναι η στιγμή που επιλέγουμε το πρόγραμμα ασφάλισης μας και τις επιμέρους καλύψεις. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, να μην διαλέγουμε το πιο απλό πρόγραμμα λόγο τιμής γιατί τη στιγμή της «κρίσης» είναι βέβαιο ότι θα το μετανιώσουμε. Λίγα ευρώ περισσότερα τώρα, θα μας εξασφαλίσουν τη σωστή αποζημίωση τη στιγμή της αλήθειας.
 • Να μην έχουμε λίστα απογραφής περιεχομένων Πρόκειται για ακόμη ένα λάθος που συμβαίνει πριν τη στιγμή της ζημιάς και είναι η έλλειψη μίας λίστας απογραφής των περιεχομένων μας. Αυτή η λίστα με όλα σας τα υπάρχοντα θα είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη ιδιαίτερα εάν έχετε εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι. Είναι βέβαιο ότι εάν προσπαθήσετε να θυμηθείτε όλα σας τα υπάρχοντα μετά την ζημιά θα αφήσετε πολλά πίσω, παραλείποντας να τα δηλώσετε στην απαίτηση σας και άρα να μην αποζημιωθείτε. Όλοι μπορεί να θυμόμαστε τι έχουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας αλλά πολύ λίγοι θυμούνται τι έχουν σε κάθε ντουλάπι και σε κάθε συρτάρι της οικίας τους. Η ύπαρξη μίας αναλυτικής λίστας απογραφής μαζί με, όπου είναι δυνατό, αποδείξεις αγορών, θα κάνει τη διαδικασία της αποζημίωσης μας πολύ πιο γρήγορη και απλή.
 • Να μην συντηρούμε συχνά το σπίτι μας Ο σκοπός της ασφάλισης είναι να μας προστατεύει από τα απρόοπτα και τα αναπάντεχα που μπορούν να συμβούν στο σπίτι μας και όχι να μας αποζημιώσει για αυτά που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε με σωστή συντήρηση του σπιτιού μας. Με το να παραμελούμε τη συντήρηση της κατοικίας μας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές που δεν θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο. Παράδειγμα, η ζημιά σε σωλήνα νερού που σπάει ξαφνικά θα καλυφθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία, αλλά μία ζημιά για διαρροή νερού από την οροφή του σπιτιού σας επειδή δεν επιδιορθώσατε τη μόνωση που είχε πρόβλημα, το πιο πιθανών είναι να απορριφθεί επειδή δεν λάβατε όλα τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για να αποτρέψετε τη ζημιά.
 • Να καθαρίσουμε γρήγορα τις ζημιές Μετά από κάποιο ατύχημα στο σπίτι μας, μπορεί να θέλουμε όσο πιο γρήγορα να καθαρίσουμε και να επαναφέρουμε το σπίτι μας στην προηγούμενη του κατάσταση. Αλλά το να καθαρίσουμε πολύ γρήγορα μετά την ζημιά μπορεί να καταστεί ένα οικονομικό λάθος. Πολλές φορές οι ασφαλισμένοι πετούν τα αντικείμενα εκείνα που έχουν καταστραφεί από μια φωτιά ή μια πλημμύρα, πριν την καταγραφή της συνολικής ζημιάς ενώ μπορεί να πετάξουν και αποδείξεις που θα χρειαστούν για να κατοχυρώσουν την απαίτηση τους. Θα πρέπει πάντα να κρατάτε τα κατεστραμμένα αντικείμενα μέχρι, την επαρκή καταγραφή των ζημιών και την λήψη φωτογραφιών από τον πραγματογνώμονα που πιθανών θα διορίσει η ασφαλιστική σας εταιρεία.
 • Καθυστέρηση στην υποβολή απαίτησης Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσετε να υποβάλετε την απαίτηση μετά από ένα απρόοπτο γεγονός που προκάλεσε ζημιά στην οικία σας. Πέραν του ότι σε ορισμένα συμβόλαια υπάρχει και χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα πρέπει να υποβάλετε την απαίτηση, δεν εξυπηρετεί τίποτα η καθυστέρηση. Αντίθετα μπορεί να μεγαλώσει τη ζημιά και να κάνει την εξέταση της αξίωσης σας πιο δύσκολη για την ασφαλιστική σας εταιρεία. Σε κάποιες ζημιές όπως η κλοπή, η δήλωση θα πρέπει να γίνεται άμεσα αφού υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν όρο δήλωσης της κλοπής στην αστυνομία και στην εταιρεία εντός συγκεκριμένου αριθμού ωρών.
 • Αδυναμία να περιορίσουμε την ζημιά Όταν συμβαίνει μία ζημιά το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα που μπορείτε έτσι ώστε να περιορίσετε την ζημιά. Για παράδειγμα εάν έχετε αντιληφθεί διαρροή νερού από μία σωλήνα, θα πρέπει να διακόψετε την κεντρική παροχή νερού ή την παροχή από το ντεπόζιτο για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ζημιάς. Η υποχρέωση από την πλευρά σας να λάβετε όλα τα μέτρα για περιορισμό της ζημιάς, περιλαμβάνετε πολλές φορές και στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των εταιρειών με αποτέλεσμα η παράληψη από την μεριά σας να το κάνετε, να οδηγήσει ίσως και στην απόρριψη της απαίτησης ή στην κάλυψη μέρους της ζημιάς.

Πηγή www.cyprusinsurancenews.com

Επιπλέον καλύψεις που μπορεί να βρείτε σε ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Κατοικίας

 • Έκρηξη  Αυτή η κάλυψη θα σας αποζημιώσει για ζημιές που θα προκληθούν στην οικία σας ως αποτέλεσμα έκρηξης. Η κάλυψη μπορεί να αφορά έκρηξη με την ευρεία της έννοια δηλαδή να καλύπτει οποιαδήποτε έκρηξη  που μπορεί να συμβεί μέσα ή έξω από το κτήριο ή μπορεί να αφορά μόνο έκρηξη σε λέβητα, καυστήρα κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου ή υγραερίου που χρησιμοποιούνται για οικιακούς σκοπούς. Ένα παράδειγμα τέτοιας έκρηξης είναι σε κουζίνες υγραερίου να κάνει εκραγεί ο κύλινδρος υγραερίου που βρίσκεται είτε εντός της κουζίνας είτε εκτός αυτής, προκαλώντας ζημιές σε μέρη του κτηρίου και στα περιεχόμενα του. Συνήθως δεν καλύπτει ζημιές στον ίδιο το αντικείμενο που εξερράγη (π.χ στον λέβητα) εκτός και εάν δηλώνεται διαφορετικά στο συμβόλαιο ή έχετε αγοράσει επιπρόσθετη κάλυψη για τον σκοπό αυτό.
 • Πρόσκρουσή οχήματος ή ζώου και αεροσκάφους Αυτή η κάλυψη θα σας καλύψει για ζημιές στο κτήριο ή/και το περιεχόμενο σας που θα είναι αποτέλεσμα της πρόσκρουσής ενός οχήματος ή ζώου στο κτήριο. Παράδειγμα εάν ένα όχημα χάσει τον έλεγχο και προσκρούσει στην οικία σας. Συνήθως, η κάλυψη αυτή δεν θα σας αποζημιώσει εάν το ζώο ή το όχημα ανήκει σε εσάς ή σε ένα μέλος της οικογένειας σας. Όσο αφορά την πρόσκρουση αεροσκάφους, θα καλύψει και πάλι τις ζημιές που θα προκληθούν στα κτήρια και τα περιεχόμενα σας, στο ακραίο σενάριο που ένα αεροσκάφος πέσει στο σπίτι σας. Ακραίο μεν, που όμως έγινε πριν μερικά χρόνια στη Λεμεσό. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός αυτό εδώ.
 • Πτώση Δέντρων, Κλαδιών και Στύλων Η κάλυψη αυτή θα σας αποζημιώσει για ζημιές που θα προκληθούν στο κτήριο ή/και στα περιεχόμενα της οικίας σας από πτώση δέντρων ή κλαδιών ή στύλων στο κτήριο εκτός και εάν αυτό προκλήθηκε από εσάς , την οικογένεια σας ή άλλους τρίτους που ενεργούν για λογαριασμό σας. Πιο απλά εάν η πτώση ήταν αποτέλεσμα κλαδέματος ή εκούσιας κοπής του δέντρου, τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία δεν θα σας αποζημιώσει.
 • Κακόβουλες Ενέργειες, Οχλαγωγία, Απεργία, Ανταπεργία ή Εργατικές ταραχές Εδώ το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο θα μας καλύψει σε περίπτωση που προκληθούν ζημιές στο κτήριο ή/και τα περιεχόμενα του από κακόβουλες ενέργειες τρίτων και γεγονότα που σχετίζονται με Οχλαγωγία, Απεργία, Ανταπεργία ή Εργατικές ταραχές ενώ εξαιρούνται οποιεσδήποτε πράξεις τρομοκρατίας.
 • Θύελλα, καταιγίδα, σίφουνας, τυφώνας, κυκλώνας, ανεμοστρόβιλος κ.α. Αυτή η κάλυψη θα σας αποζημιώσει για ζημιές που θα προκληθούν στην οικία σας ως αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων όπως θύελλα, καταιγίδα, σίφουνα, τυφώνα, κυκλώνα, ανεμοστρόβιλο κ.α. Το κάθε συμβόλαιο ορίζει τα φαινόμενα των οποίων τις ζημιές θα καλύψει ενώ συνήθως εξαιρεί την καθίζηση, κατολίσθηση ή μετακίνηση του εδάφους η οποία προσφέρεται σε ξεχωριστή κάλυψη από μερικές εταιρείες. Ακόμη κάποιες άλλες συνηθισμένες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν την διείσδυση νερών μέσω της οροφής λόγο ελλαττωματικής κατασκευής ή μη κατάλληλης μόνωσης ή επειδή τα παράθυρα έμειναν ανοικτά.
 • Διαρροή Πετρελαίου από εγκαταστάσεις θέρμανσης Όπως και στην περίπτωση της διαρροής νερού, εδώ το συμβόλαιο μας θα μας καλύψει για τις ζημιές που θα προκληθούν από την διαρροή καυσίμων από την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης. Υπάρχουν εταιρείες που αυτή η κάλυψη είναι μέρος της κάλυψης για «Διαρροή Νερού» ενώ σε κάποιες άλλες προσφέρεται ξεχωριστά. Μία συνηθισμένη εξαίρεση εδώ είναι η μη κάλυψη ζημιών που προκαλούνται λόγω οξείδωσης, φυσικής φθοράς ή ελαττωματικής κατασκευής των σωληνώσεων, εγκαταστάσεων ή συσκευών.
 • Απώλεια Ενοικίων ή Έξοδα προσωρινής διαμονής / μεταστέγασης Αυτή είναι μία κάλυψη που θα την χαρακτηρίζαμε ως συμπληρωματική αφού δεν μας καλύπτει από κάποιο κίνδυνο ή ζημιές που θα συμβούν στην οικία μας αλλά είναι ένα ωφέλημα που θα χρειαστούμε μετά την πρόκληση ζημιάς από τους υπόλοιπους κινδύνους. Εδώ λοιπόν το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο θα μας καλύψει τα έξοδα προσωρινής διαμονής ή προσωρινής μεταστέγασης σε περίπτωση που η οικίας μας καταστεί μη κατοικήσιμη μετά τις ζημιές που υπέστη λόγο της έλευσης ενός από τους ασφαλισμένους κινδύνους ενώ στην περίπτωση που νοικιάζουμε το σπίτι σε τρίτους θα μας αποζημιώσει για την απώλεια ενοικίων λόγω αυτής της ζημιάς.
 • Τυχαία Θραύση Τζαμιών Πρόκειται για μία κάλυψη που θα λέγαμε δεν είναι από τις κρίσιμες ενός συμβολαίου κατοικίας αλλά μπορεί να μας γλυτώσει από σημαντικά οικονομικά έξοδα. Είναι μία κάλυψη που αφορά αποκλειστικά το κτήριο και θα μας καλύψει την τυχαία ζημιά που μπορεί να προκληθεί στους υαλοπίνακες της οικίας μας. Σε μερικά συμβόλαια η συγκεκριμένη κάλυψη περιλαμβάνει επιπρόσθετα τυχαία ζημιά σε ηλιακά πλαίσια και είδη υγιεινής.
 • Πτώση κεραιών η κάλυψη αυτή θα σας αποζημιώσει για ζημιές που θα προκληθούν στην οικία σας λόγω της πτώσης ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών κεραιών. Αυτή η κάλυψη θα σας αποζημιώσει συνήθως για τις ζημιές που θα προκληθούν από την πτώση και όχι για τις ίδιες τις κεραίες που πιθανών να έχουν καταστραφεί.

Πηγή www.cyprusinsurancenews.com

Περιεκτική Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Τι είναι η Περιεκτική Ασφάλεια Αυτοκινήτου Με τον όρο Περιεκτική Ασφάλιση ή Ασφάλιση Ιδίων Ζημιών, εννοούμε την κάλυψη από ζημιές που προκαλούνται στο δικό μας αυτοκίνητο από τους κινδύνους που καλύπτει το συμβόλαιο μας. Η περιεκτική ασφάλιση αυτοκινήτου συνήθως καλύπτει ζημιές που έχουν προκληθεί από: Τυχαία Ζημιά, Ατύχημα, Φωτιά, Κλοπή ή απόπειρα κλοπής, Κακόβουλες ενέργειες

Επιπρόσθετες καλύψεις που προσφέρονται ξεχωριστά ή ως μέρος ενός πιο περιεκτικού πακέτου μπορεί να είναι η κάλυψη ζημιών από: Οχλαγωγίες, απεργίες, εργατικές διαταραχές, Φυσικά Φαινόμενα. Στην περιεκτική ασφάλιση θα συναντήσουμε το πρώτο αφαιρετέο ποσό, το οποίο θα αφαιρεθεί από την αποζημίωση που θα καταβάλει η ασφαλιστική μας εταιρεία και το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί από εμάς.

Σας παρουσιάζουμε σημαντικούς λόγους για να επιλέξετε ένα περιεκτικό συμβόλαιο έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας «ήσυχο».

#1 Ζημιά σε σταθμευμένα οχήματα Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται είναι οδηγοί να βρίσκουν τα αυτοκίνητα τους κτυπημένα ενώ ήταν σταθμευμένα, με τον εντοπισμό του υπαίτιου οχήματος να είναι τις περισσότερες φορές αδύνατη. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο σε πολυσύχναστους ή στενούς δρόμους αλλά και σε μεγάλους χώρους στάθμευσης όπως τα εμπορικά κέντρα. Ως αποτέλεσμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, τις ζημιές θα κληθεί να πληρώσει από μόνος του ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση τώρα που το όχημα ήταν ασφαλισμένο με περιεκτική κάλυψη, πέραν του πρώτου αφαιρετέου ποσού, τις ζημιές θα τις πλήρωνε η ασφαλιστική εταιρεία.

#2 Κλοπή ή απόπειρα κλοπής Δυστυχώς οι κλοπές οχημάτων δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα το 2020 στη χώρα μας είχαμε σχεδόν 500 περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων ενώ τα στοιχεία της Eurostat για το 2019 κατατάσσαν την Κύπρο στην 12 θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα Confused.com και αφορά τη χρονική περίοδο 2011-2019, η Κύπρος είχε καταταχθεί αρνητικά ως η όγδοη ευρωπαϊκή χώρα σε κλοπές οχημάτων με 149 κλοπές ανά 100,000 κατοίκους ή 4 κλοπές κάθε μέρα. Όλα τα πιο πάνω καταδεικνύουν την ανάγκη να εξασφαλίσουμε το όχημα μας από κλοπή ασφαλίζοντας το με περιεκτική ασφάλεια ή το ελάχιστο με συμβόλαιο Πυρός & Κλοπής.

#3 Ανασφάλιστοι Οδηγοί Όποιος είχε εμπειρία ατυχήματος με ανασφάλιστο οδηγό θα ξέρει ότι δεν πρόκειται για κάτι ευχάριστο. Παρότι η ύπαρξη του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΤΑΜΟ) εξασφαλίζει την αποζημίωση μας, η διαδικασία δεν συγκρίνεται με την εξυπηρέτηση που θα είχαμε από την ασφαλιστική μας εταιρεία αν το αυτοκίνητο μας ήταν ασφαλισμένο με περιεκτική κάλυψη. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το ΤΑΜΟ καταδεικνύουν ότι δεν είναι και τόσο απίθανο να έχουμε ατύχημα με ανασφάλιστο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ταμείου, τον Οκτώβριο του 2021 υπήρχαν στην Κύπρο περισσότερα από 67,000 ανασφάλιστα οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8,9% του συνόλου των εγγεγραμμένων οχημάτων. «Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά» λέει μία παροιμία. Με την περιεκτική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο οδηγό, η ασφαλιστική μας εταιρεία θα αποζημιώσει εμάς και θα αναλάβει εκείνη την ανάκτηση των χρημάτων από το ταμείο, γλυτώνοντας μας πολύτιμο χρόνο και απαλλάσσοντας μας από σημαντική ταλαιπωρία. Θα λέγαμε λοιπόν ότι δεν θα έχουμε απλά τα «μισά» που λέει η παροιμία, αλλά ολόκληρο το αυτοκίνητο μας επιδιορθωμένο χωρίς ταλαιπωρία.

#4 Κακόβουλες Ενέργειες Άλλο ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο σήμερα στη χώρα μας, είναι οι κακόβουλες ενέργειες σε οχήματα. Είτε επειδή έχουμε παρεξηγηθεί με κάποιον και θέλει να μας «εκδικηθεί» είτε για «πλάκα» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συμπολίτες μας βρίσκουν καθημερινά τα οχήματα τους γδαρμένα. Τέτοιες ζημιές εάν είναι εκτεταμένες, παράδειγμα να μας έχουν γδάρει ολόκληρη την πλευρά του αυτοκινήτου, μπορεί να έχουν πολύ υψηλό κόστος. Η περιεκτική ασφάλιση θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, μειώνοντας το δικό μας κόστος μόνο στο ποσό της απαλλαγής.

#5 Φωτιά Κλείνουμε με ένα τύπο ζημιάς που ανά τακτά διαστήματα βλέπουμε στους τίτλους των ειδήσεων. «Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει», «αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς στο δρόμο» είναι μερικοί από τους τίτλους. Η περιεκτική ασφάλεια, μας προστατεύει από Φωτιά στο όχημα μας αναλαμβάνοντας είτε την επιδιόρθωση αν είναι εφικτό ή την αποζημίωση μας για την καταστροφή του οχήματος μας

# 6 Κάλυψη για υλικές ή σωματικές βλάβες σε τρίτους – υποχρεωτική από τον νόμο.

# 7 Κάλυψη ιδίων ζημιών του ασφαλισμένου αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα η απώλεια του από ατύχημα, κλοπή, φωτιά ή οποιονδήποτε άλλο από τους ασφαλισμένους κινδύνους μπορεί να διαταράξει τα οικονομικά μας δεδομένα και να επηρεάσει την ποιότητα ζωής, τη δική μας αλλά και της οικογένειας μας. Για τον λόγο αυτό, ειδικά όταν το αυτοκίνητο μας έχει ακόμη σημαντική αξία, είναι σοφό να το ασφαλίζουμε με περιεκτική κάλυψη έτσι ώστε να είμαστε εξασφαλισμένοι σε περίπτωση που πάθει ζημιές ή καταστραφεί ολοσχερώς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Οι κίνδυνοι που απειλούν καθημερινά το αυτοκίνητο μας είναι πολλοί. Σας έχουμε παραθέσει μερικούς από αυτούς. Το αυτοκίνητο σας είναι σημαντικό για εσάς και θα πρέπει να το εξασφαλίζετε όπως οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό σας στοιχείο.

Πηγή www.cyprusinsurancenews.com

Γιατί ο καταναλωτής να επιλέξει να αγοράσει ένα συμβόλαιο υγείας παρά τις παροχές που προσφέρει το ΓεΣΥ;

Το ΓεΣΥ δεν μπορεί να αντικαταστήσει στο 100% ένα ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς υπόκειται σε περιορισμούς. Είτε όσο αφορά το μέγιστο αριθμό επισκέψεων, είτε τις προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε τα ποσά κάλυψης με συνεπακόλουθη συνεισφορά από τον ασθενή.

Ένα ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί έτσι ώστε να συμπληρώνει το Γενικό Σύστημα Υγείας και να βρίσκεται εκεί εάν και εφόσον χρειαστεί.

Με την ιδιωτική ασφάλιση ο ασφαλισμένος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για λίστες αναμονής ή για περιορισμούς που αφορούν τους παρόχους των ιατρικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις την ασφάλεια που προσφέρει ένα ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρει κάλυψη και εκτός του νησιού μας.

Ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα όχι μόνο εντός Κύπρου αλλά και στο εξωτερικό χωρίς περιόδους αναμονής και αγχωτική καθυστέρηση. Επιπρόσθετα, πολλές φορές, η διευθέτηση συγκεκριμένων ραντεβού, επεμβάσεων και άλλων θεραπειών καθώς και η διαδικασία πληρωμής αυτών μπορεί να διευθετηθεί απευθείας από την ασφαλιστική Εταιρεία, γεγονός που βοηθά τον ασθενή έχοντας μια έγνοια λιγότερη.

Συνοπτικά τα πρόσθετα οφέλη είναι τα ακόλουθα:

Άμεση Πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα – Mε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της TRUST έχετε άμεση πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη σε Ειδικούς Ιατρούς, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε πρώτα τον προσωπικό σας Ιατρό όπως προνοείται από το ΓεΣΥ όπως επίσης ο ασφαλισμένος έχει το πλεονέκτημα να επιλέξει το νοσηλευτήριο και κλινικό εργαστήριο.

Παροχή υψηλού επιπέδων υπηρεσιών – Με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της TRUST παρέχονται υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στον ασφαλισμένο, σε αντιδιαστολή, το ΓεΣΥ παρέχει υπηρεσίες υγείας στο κοινό στα μέτρα της οικονομικής δυνατότητας του συστήματος υγείας (π.χ. παροχή φαρμάκων και άλλων αναλώσιμων χαμηλού κόστους).

Συμπληρωμή – Όπου απαιτείται συμπληρωμή ποσού από το ΓΕΣΥ τότε το ασφαλιστήριο σας καλύπτει αυτό το ποσό.

Πρόσβαση σε Ιατρική περίθαλψη στο Εξωτερικό – Με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της TRUST σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε οποιοδήποτε νοσηλευτήριο ανά το παγκόσμιο. Με το ΓεΣΥ υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής ασθενών στο εξωτερικό παρά μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Κάλυψη Κόστους Ασθενοφόρου – Η τυχόν ανάγκη για μεταφορά με ασθενοφόρο για νοσηλεία δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ. Αυτό περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο σας.

Επίδομα Τοκετού – Το ασφαλιστήριο σας καταβάλλει επίδομα (βλέπε πίνακα παροχών) με τη γέννηση του βρέφους, ακόμη και αν δεν έχετε οποιοδήποτε έξοδο τοκετού.

Δωμάτιο Νοσηλείας – Το ΓΕΣΥ καλύπτει το κόστος για Δίκλινο Δωμάτιο Νοσηλείας. Με το ασφαλιστήριο σας μπορείτε να νοσηλευτείτε σε Μονόκλινο Δωμάτιο ή ακόμη το ασφαλιστήριο σας καταβάλλει τη συμπληρωμή για να ζητήσετε νοσηλεία σε Μονόκλινο Δωμάτιο.

Έξοδα Πρώτων Βοηθειών – Το ΓΕΣΥ δεν καλύπτει έξοδα που πραγματοποιούνται στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Αυτό περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο σας.

Επίδομα Νοσηλείας – Το ασφαλιστήριο σας, σας προσφέρει επίδομα σε περίπτωση νοσηλείας, όπου δεν θα επωμιστείτε οποιοδήποτε κόστος. Δηλαδή για κάθε ημέρα νοσηλείας σας, η εταιρεία θα καταβάλει το ποσό που αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών, εάν και εφόσον η νοσηλεία γίνεται δωρεάν.

Σας προσκαλούμε να κτίσουμε μαζί μία ασπίδα προστασίας για την περιουσία αλλά και τα συμφέροντα σας.
Στόχος μας είναι να νιώθετε και να είστε ασφαλείς.